Marketplace Casa Gradina CasaHome este un concept care uneste producatorul si furnizorul de produse si servicii pentru casa si gradina, cu persoanele si firmele interesate de aceste produse si servicii.
Ce este mulcirea cu iarba scaled
Ce este mulcirea cu iarba scaled

Ce este mulcirea cu iarbă?

Marea majoritate a mașinilor de tuns iarba funcționează în același mod: folosesc o lamă pentru a tăia iarba, suflând tăieturile într-o cutie de colectare din spate, pe care apoi o goliți într-o grămadă de compost sau într-un sac de gunoi de grădină. Opțiunea alternativă este mulcirea, unde iarba tăiată nu este colectată, ci este returnată pe gazon. Iată ce trebuie să știți despre proces.

Ce este mulcirea cu iarbă?

Mulcirea este orice material răspândit pe suprafața solului și folosit pentru acoperire. Există multe tipuri de mulci, dar iată că ne uităm în mod specific la mulcirea ierbii. Mulcirea implică tăierea gazonului tăiat în bucăți minuscule care nu sunt colectate în cutia de colectare a ierbii, ci sunt returnate în gazon.

Nu este ca atunci când folosești o mașină de tuns iarbă și ajungi cu bucăți lungi de iarbă care trebuie colectate manual; în schimb, iarba tăiată este atât de mică încât nici măcar nu le vei observa pe gazon, iar bucățile nu se vor lipi de pantofi.

De ce să folosiți mulcirea cu iarbă?

Iarba este plină de nutrienți și umiditate, așa că îndepărtarea acestora din tăieturi nu are sens. Folosind mulcirea, tăieturile se descompun și returnează nutrienții și umezeala în sol. Se estimează că iarba tăiată conține aproximativ 25% din îngrășământul de care gazonul tău are nevoie anual. Acest lucru vă economisește bani pentru hrana gazonului, precum și este mai prietenos cu mediul.

Mulcirea economisește, de asemenea, timp, deoarece nu trebuie să vă opriți pentru a goli cutia de colectare a ierbii de pe mașina dvs. de tuns iarba.

De ce ai nevoie pentru a mulci iarba?

Ai nevoie de o mașină de tuns iarba capabilă să mulci. Unele mașini de tuns iarba cu mulci sunt proiectate special pentru această sarcină, dar multe alte modele din ghidul nostru pentru cele mai bune mașini de tuns iarba cu acumulator pot fi actualizate cu un kit de tuns, cum ar fi excelentul Stihl RMA 339 C .

Un kit de mulci constă dintr-un dop care blochează accesul la jgheabul cutiei de colectare și înlocuiește lama cu una de mulci: aceasta este concepută pentru a tăia iarba în particule fine. Mașinile de tuns iarba robot sunt toate concepute pentru a mulci, folosind lame fine pentru a toca iarba, astfel încât să nu fiți nevoit să colectați niciodată butași.

Când nu ar trebui să faci asta ?

Dacă aveți iarbă foarte lungă, cum ar fi înainte de prima tăiere a sezonului, ar trebui să utilizați o mașină de tuns iarba tradițională pentru a îndepărta butașii. O mașină de tuns iarba cu mulci nu va putea tăia iarba suficient de fin, așa că veți ajunge cu bucăți lungi de iarbă pe gazon.

Mulcirea necesită o oarecare vigilență și ar trebui să tăiați gazonul mai regulat decât cu o mașină de tuns iarba tradițională: acesta este etosul din spatele modelelor de robot, care taie mai regulat, dar iau doar o cantitate mică de pe iarbă de fiecare dată.

Aveți grijă dacă aveți și multe buruieni pe gazon. Mulcirea le va ajuta să se răspândească, așa că tratați-vă gazonul înainte de a trece la mulcire.

Cât de utilă a fost această pagină ?

Faceți clic pe stele pentru evaluare!

Rata medie 5 / 5. Voturi: 419

Niciun vot până acum, evaluează pagina !