casahome.ro facturi ridicate la incalzire intelegerea si solutionarea problemei

Facturi Ridicate la Încălzire: Înțelegerea și Soluționarea Problemei

Situația descrisă, în care factura de încălzire este neobișnuit de mare în ciuda faptului că caloriferele sunt doar călduțe, este o problemă întâlnită de mulți locatari ai blocurilor racordate la sistemul de termoficare. Înțelegerea modului în care funcționează repartitoarele și identificarea pașilor de urmat poate ajuta la soluționarea acestei probleme.

Cum Funcționează Repartitoarele

 • Măsurarea Consumului: Repartitoarele de căldură măsoară consumul de căldură pe baza temperaturii caloriferului și a timpului în care acesta este cald.
 • Factori de Influță: Consumul poate fi influențat de izolarea apartamentului, de poziția caloriferului și de reglajele acestuia.

Posibile Cauze ale Facturilor Ridicate

 1. Calorifere Ineficiente: Dacă caloriferele sunt vechi sau necurățate, pot fi ineficiente chiar și atunci când sunt setate pe maxim.
 2. Probleme cu Sistemul de Termoficare: Dacă sistemul nu furnizează suficientă căldură, caloriferele pot rămâne călduțe, dar repartitoarele pot înregistra un consum ridicat.
 3. Erori de Citire sau Defecțiuni ale Repartitoarelor: Erorile de citire sau defecțiunile repartitoarelor pot duce la facturi neobișnuit de mari.

Pași de Urmărit

 1. Verificați Repartitoarele: Asigurați-vă că repartitoarele funcționează corect și nu sunt defecte.
 2. Discutați cu Administratorul Blocului: Adresați-vă administratorului pentru a verifica dacă există probleme cu sistemul de termoficare sau cu citirea repartitoarelor.
 3. Solicitarea unei Verificări: Cereți o verificare a sistemului de încălzire și a repartitoarelor de la o firmă autorizată.
 4. Compararea cu Alți Locatari: Discutați cu vecinii pentru a vedea dacă și ei se confruntă cu facturi ridicate.

Soluții pe Termen Lung

 • Izolarea Apartamentului: Îmbunătățiți izolarea pentru a reduce pierderile de căldură.
 • Înlocuirea sau Curățarea Caloriferelor: Înlocuiți sau curățați caloriferele pentru a îmbunătăți eficiența acestora.

Concluzie

Facturile ridicate la încălzire pot fi frustrante, mai ales când căldura furnizată este insuficientă. Prin urmarea pașilor menționați și colaborarea cu administratorul blocului și cu vecinii, puteți identifica și soluționa problema pentru a asigura un consum corect și eficient de căldură.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza !

Balustrade din inox de înaltă calitate. Adaugă eleganță și durabilitate proiectului tău! Alege balustrade de calitate!

Vezi Produsele