casahome.ro

Programul „Noua Casă”: Opțiuni Limitate pentru Achiziția de Locuințe

Programul guvernamental „Noua Casă” din România oferă finanțare pentru achiziția de locuințe, dar cu opțiuni tot mai limitate din cauza creșterii prețurilor. Beneficiarii pot accesa sume de până la 119.000 euro, dar condițiile și prețurile actuale de pe piață restrâng gama de locuințe disponibile.

Detalii ale Programului

  • Finanțare: Programul oferă finanțare în lei pentru cumpărarea unei singure locuințe.
  • Suma Maximă: Creditul disponibil este de 66.500 euro pentru locuințele sub 70.000 euro, cu un avans de 5%. Pentru locuințe între 70.000 și 140.000 euro, se poate accesa un credit de până la 119.000 euro, cu un avans de 15%.

Opțiuni de Locuințe

  • Garsoniere în București: Cu un buget de 70.000 euro, cei mai mulți români optează pentru garsoniere sau garsoniere duble în Capitală.
  • Zone Populare: Garsonierele sunt disponibile în zone precum Băneasa, Timpuri Noi, Vitan sau Titan.

Condiții de Accesare

  • Beneficiari: Programul este destinat celor care nu dețin o proprietate mai mare de 50mp utili.
  • Tipuri de Locuințe: Beneficiarii pot achiziționa locuințe noi, consolidate sau alte categorii de locuințe recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție.

Așteptări pentru 2024

  • Informații Actualizate: Guvernul urmează să dezvăluie sumele alocate pentru 2024 și condițiile exacte pentru obținerea creditelor garantate de stat.
  • Procente de Garantare: Programul include procente diferite de garantare, în funcție de categoria de locuință dorită.

Concluzie

Programul „Noua Casă” rămâne o opțiune valoroasă pentru românii care doresc să achiziționeze o locuință, deși opțiunile sunt limitate de creșterea prețurilor pe piața imobiliară. Este important ca beneficiarii să fie conștienți de condițiile programului și să aleagă locuințele care se încadrează în bugetul și cerințele lor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza !

Creare magazin online amenajări și construcții case. Lansează-ți afacerea online și atinge succesul dorit!

Află Mai Multe