Totul despre asigurarile pentru locuinte
Totul despre asigurarile pentru locuinte

Totul despre asigurarile pentru locuinte

Achiziționarea unei case este o investiție majoră și este înțelept ca proprietarii de case să facă tot ce le stă în putință pentru a proteja această investiție. Din păcate, este imposibil pentru un proprietar de locuință să prezică cum și când casa lui ar putea suferi daune, fie că este vorba de o țeavă spartă, un incendiu, o furtună sau altceva. Având o poliță de la una dintre cele mai bune companii de asigurări pentru proprietarii de locuințe, le poate oferi asiguraților acoperirea de care au nevoie pentru a restaura o locuință deteriorată în stare bună, fără a fi nevoiți să-și consume economiile.

Atunci când cumpără o acoperire de asigurare pentru proprietari, proprietarii de case vor dori să caute cea mai bună acoperire posibilă de la o companie de calitate în care să aibă încredere. Cea mai bună companie de asigurări de locuință pentru fiecare proprietar depinde de nevoile și preferințele individuale. Unii oameni le place să lucreze direct cu un agent de asigurări pentru a-și găsi polița ideală, în timp ce altora preferă să cerceteze și să-și achiziționeze polița de asigurare online. Clienții pot dori să-și combine polița cu alte produse de asigurare sau ar putea dori să achiziționeze opțiuni suplimentare specifice pentru a obține cantitatea potrivită de acoperire pentru nevoile lor unice. Ca atare, este imperativ ca proprietarii de case să cerceteze cele mai bune companii de asigurări de locuințe, astfel încât să o găsească pe cea potrivită pentru ei. Companiile enumerate aici s-au dovedit a fi unele dintre cele mai bune companii de asigurări pentru proprietari, oferind un bun punct de plecare pentru proprietarii de case care caută o poliță.

Ce să luați în considerare atunci când alegeți cea mai bună asigurare pentru proprietari

Există mai mulți factori pe care proprietarii de case trebuie să ia în considerare atunci când caută cele mai bune companii de asigurări pentru proprietari. De exemplu, proprietarii de case ar putea dori să pună următoarele întrebări:

  • Ce acoperă asigurarea pentru proprietari cu o poliță standard?
  • Furnizorii oferă politici suplimentare pentru a crește acoperirea?
  • Pot clienții să combine asigurarea pentru proprietari cu celelalte polițe de asigurare existente?
  • Are compania puterea financiară pentru a-și garanta politicile?
  • Companiile de asigurări de locuințe oferă acoperire în locația clientului?
  • Are compania o reputație de a oferi servicii excelente pentru clienți?

Acestea sunt doar câteva exemple de întrebări pe care proprietarii de case le pot avea atunci când cumpără cea mai bună asigurare pentru proprietari. Următoarele secțiuni vor explica acești factori mai detaliat pentru a-i ajuta pe proprietarii de case să înțeleagă ce să caute atunci când cumpără asigurări pentru proprietari.

Aria de acoperire

Unul dintre factorii cheie pe care îl iau în considerare companiile de asigurări atunci când stabilesc prețul unei polițe de asigurare pentru proprietari este locația proprietății. Nu toate companiile de asigurări pentru proprietari de locuințe vor acoperi fiecare stat din țară – și, în unele cazuri, disponibilitatea va varia în funcție de codul poștal – așa că proprietarii de case vor dori mai întâi să verifice dacă polița de care sunt interesați este disponibilă acolo unde se află casa lor înainte de a continua cu un citat.

Asigurarea proprietarilor de case pentru proprietățile din marile orașe costă adesea mai mult decât polițele care acoperă casele rurale. Un motiv pentru aceasta este că casele din orașele mari au, în general, valori mai mari ale proprietăților, astfel încât repararea sau reconstrucția casei este probabil să fie mai costisitoare pentru compania de asigurări. Cheltuiala respectivă este transferată consumatorului sub formă de prime mai mari.

În plus, proprietarii de case care locuiesc în zone cunoscute pentru dezastre naturale, cum ar fi tornade sau cutremure, ar putea plăti tarife mai mari, deoarece se confruntă cu un risc mai mare de daune materiale (și proprietarii de case ar putea fi nevoiți să închidă o acoperire suplimentară dacă doresc să poată face o reclamație după cum urmează: un cutremur). Casele situate în zone cu grad ridicat de criminalitate, care prezintă un risc mai mare de furt, pot fi, de asemenea, mai costisitoare de asigurat.

Procesul de cotare

Nu toate ofertele de asigurare de locuință de la fiecare furnizor vor fi la fel. Fiecare companie de asigurări analizează o serie de factori, cum ar fi vârsta, locația și valoarea casei pentru a determina cât va costa o poliță de asigurare pentru proprietari. Pentru a găsi cele mai bune tarife, este important ca proprietarii de case să caute și să obțină o cotație pentru proprietari de la mai multe companii pentru a le compara, astfel încât să poată determina care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului lor.

Este adesea recomandat ca clienții să furnizeze aceleași informații fiecărei companii, de preferință în aceeași zi, pentru a obține cotații de asigurări comparabile pentru proprietari. În plus, menținerea condițiilor poliței de asigurare a proprietarilor de locuințe — cuantumul de acoperire, deductibilă, suplimente etc. — poate oferi o comparație mai precisă.

Diferite companii oferă, de asemenea, diferite metode de a obține o cotație de asigurare pentru proprietari, fie online, la telefon sau în persoană printr-un agent. Agenții au cunoștințe extinse despre politicile disponibile și pot răspunde la orice întrebări pe care proprietarii de case le pot avea, dar vizitarea unei sucursale poate să nu fie cea mai convenabilă soluție pentru cineva care dorește să obțină rapid o cotație. În acest caz, clienții pot acorda preferință companiilor care oferă un proces rapid de cotație online. Cu toate acestea, vor dori să rețină că pot obține o ofertă mai realistă vorbind cu un agent, mai degrabă decât printr-un instrument de cotație online, deoarece agentul poate construi o cotație adaptată nevoilor precise de acoperire ale clientului.

Politici suplimentare

În timp ce asigurarea pentru proprietari acoperă structura și conținutul casei, există anumite tipuri de daune care probabil nu vor fi incluse într-o poliță standard. De exemplu, clienții care locuiesc în zone predispuse la inundații ar putea avea nevoie să încheie o poliță de asigurare împotriva inundațiilor în plus față de polița proprietarilor de case. Acest lucru este valabil și pentru zonele cunoscute pentru cutremure. Proprietarii de case ar putea dori să adauge o aprobare pentru cutremur la acoperirea lor sau să încheie o poliță de asigurare separată pentru cutremur pentru a se asigura că sunt acoperiți în cazul în care ar avea loc un dezastru.

Asigurarea proprietarilor de case acoperă, de obicei, daunele cauzate de apă cauzate de o țeavă spartă, dar nu din cauza unei canalizări de rezervă sau a scurgerii de scurgere. În acest caz, clienții vor trebui să achiziționeze o acoperire de rezervă pentru apă pentru a ajuta la plata reparațiilor. În timp ce unele polițe de asigurare pentru proprietarii de locuințe vor include pierderea utilizării ca acoperire standard, alte polițe pot oferi această acoperire doar ca o aprobare suplimentară. Pentru a determina dacă această acoperire este standard sau suplimentară, proprietarii de case pot contacta agentul de asigurări.

Alte polițe suplimentare care merită luate în considerare includ asigurarea proprietarilor de case pentru a repara sau înlocui liniile de utilități care merg de la casă la stradă, acoperirea pentru reparații datorate dolinelor și acoperirea pentru bunuri personale programate, cum ar fi bijuterii și antichități. Deținătorii de polițe care desfășoară activități comerciale pe proprietate ar putea fi nevoiți să achiziționeze o acoperire suplimentară pentru afaceri la domiciliu. Acoperirea furtului de identitate este o altă opțiune de politică pe care unele companii o oferă ca aprobare. În cele din urmă, asigurarea-umbrelă poate ajuta la acoperirea răspunderii peste ceea ce acoperă polița standard de asigurare pentru proprietari.

Reducere pentru mai multe politici

Una dintre cele mai comune modalități prin care proprietarii de case de a obține o reducere la acoperirea de asigurare este să grupeze mai multe polițe sub același furnizor. Mulți clienți de asigurări optează pentru unul dintre cele mai bune pachete de asigurări auto și proprietarii de case, ceea ce îi poate economisi o sumă semnificativă de bani la tarifele de asigurare în unele cazuri. Suma exactă va varia în funcție de furnizor și de client, așa că merită ca proprietarii de case să-și ceară asigurătorului detaliile dacă sunt interesați să-și grupeze acoperirea.

Clienții care nu dețin o mașină pot obține o reducere pentru mai multe polițe prin gruparea asigurării proprietarilor de locuințe cu alte acoperiri, cum ar fi asigurarea cu umbrelă, asigurarea de viață pe termen sau chiar asigurarea pentru bărci sau pentru animale de companie. Combinarea asigurărilor de locuință și auto sau a altor tipuri de polițe duce, de asemenea, la o gestionare mai ușoară a polițelor, deoarece toate polițele sunt cu aceeași companie; acest lucru facilitează depunerea unei cereri de despăgubire sau de a pune întrebări de către titularul poliței, deoarece are un singur punct de contact pentru toată acoperirea, mai degrabă decât un punct de contact diferit pentru fiecare tip de asigurare.

Valoarea efectivă în numerar vs. Acoperirea costului de înlocuire

A determina cât de mult trebuie deținătorii de asigurări pentru proprietarii de case pentru a acoperi costurile de înlocuire sau reconstrucție și reparație poate fi mai complicat decât ar putea părea inițial. Asigurarea pentru proprietari rambursează asigurații pentru daune materiale folosind una dintre două valori:

Valoarea efectivă în numerar plătește despăgubiri pe baza valorii amortizate a articolelor, adică valoarea acestor articole în prezent, nu pe ce a plătit asiguratul pentru ele sau cât ar costa înlocuirea lor. Acoperirea costurilor de înlocuire plătește despăgubiri în funcție de cât ar costa repararea sau înlocuirea locuinței sau a unui articol pe baza prețului curent, mai degrabă decât pe o valoare amortizată.

Deoarece acoperirea costurilor de înlocuire plătește de obicei o sumă mai mare a cererii decât acoperirea cu valoarea reală în numerar, polițele de asigurare pentru proprietari cu acoperire a costurilor de înlocuire sunt de obicei mai scumpe. Proprietarii de case vor trebui să cântărească avantajele și dezavantajele fiecărui tip de acoperire pentru a determina care opțiune este cea mai bună pentru ei.

Întrebări frecvente

Cumpărăturile pentru asigurări pentru proprietari pot fi confuze, în special pentru proprietarii de case pentru prima dată. Este important ca clienții să știe exact ce este asigurarea pentru proprietari și ce acoperă și ce nu acoperă, astfel încât să poată obține acoperirea potrivită pentru nevoile lor. Răspunsul la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au oamenii despre asigurarea pentru proprietari de case poate ajuta proprietarii de case să înțeleagă mai bine acest subiect, astfel încât să poată lua decizii mai informate cu privire la alegerea asigurării.

Î. Ce acoperă asigurarea pentru proprietari?

Asigurarea pentru proprietari oferă acoperire pentru repararea sau reconstrucția casei deținătorului poliței de asigurare dacă aceasta suferă daune în urma unor astfel de evenimente acoperite, cum ar fi un dezastru natural sau un incendiu. De asemenea, plătește repararea sau înlocuirea proprietății personale atunci când este deteriorată de un eveniment acoperit și poate acoperi cheltuieli suplimentare de trai dacă proprietarul casei este obligat să se mute în timp ce reparațiile sunt finalizate. În cele din urmă, poate ajuta la acoperirea cheltuielilor legale sau medicale dacă o terță parte introduce un proces împotriva proprietarului casei pentru vătămare sau daune materiale și proprietarul este găsit neglijent. Proprietarii de case vor dori să verifice cu furnizorul lor de asigurări pentru a determina exact ce este acoperit de polița lor, astfel încât să poată adăuga orice acoperire suplimentară necesară pentru a-și proteja casa și bunurile.

Î. Ce nu acoperă asigurarea pentru proprietari?

Asigurarea pentru proprietari nu acoperă de obicei daunele rezultate din anumite dezastre naturale, cum ar fi cutremure, uragane, doline și inundații. Alte excluderi notabile pot include rezervări de canalizare, daune cauzate de neglijarea proprietarului casei sau daune intenționate, cum ar fi incendierea. Proprietarii de case pot alege adesea suplimente, numite și aprobări sau floaters, pentru acoperirea lor pentru a ajuta la plata unor lucruri precum rezervări de apă sau furtul de bijuterii scumpe. Politici suplimentare pentru acoperirea dezastrelor, cum ar fi inundațiile și cutremurele pot fi, de asemenea, o opțiune pentru proprietarii de case care locuiesc în zone cu risc ridicat. Pentru simplitate, proprietarii de case pot obține o poliță de asigurare pentru inundații sau cutremur de la furnizorul lor actual de asigurări.

Î. Este obligatorie asigurarea pentru proprietari?

Deși nu există o cerință obligatorie de a achiziționa o asigurare pentru proprietari, creditorii ipotecari vor solicita, mai mult ca sigur, debitorilor să achiziționeze asigurare pentru proprietari, ca parte a contractului lor de împrumut ipotecar. Chiar dacă proprietarul nu are un credit ipotecar, asigurarea pentru proprietari poate ajuta la protejarea investiției în cazul în care ar avea loc un dezastru, făcându-l o achiziție inteligentă.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă inundațiile și daunele provocate de furtuni?

Deși asigurarea standard pentru proprietari acoperă în mod obișnuit anumite daune cauzate de furtuni rezultate din pericole, cum ar fi fulgere și grindină, nu acoperă daunele cauzate de inundații. În schimb, proprietarii de case ar trebui să obțină cotații de la cele mai bune companii de asigurări împotriva inundațiilor prin Programul național de asigurare împotriva inundațiilor sau printr-un asigurător privat. În funcție de locația lor și dacă există un risc ridicat de daune provocate de inundații, proprietarul casei poate fi obligat de către creditorul ipotecar să achiziționeze o asigurare împotriva inundațiilor pentru a-și proteja casa.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă daunele cauzate de incendiu?

Da, majoritatea polițelor de asigurare pentru proprietari acoperă daune provocate de incendiu, atâta timp cât incendiul nu este pus în mod deliberat de către titularul poliței. Aceasta include daune cauzate de fum în casă.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă daunele cauzate de cutremur?

În timp ce asigurarea standard pentru proprietarii de case nu acoperă daunele cauzate de cutremur, companiile de asigurări pot oferi acoperire pentru daune cauzate de cutremur printr-o poliță suplimentară. Cele mai bune companii de asigurări de cutremur pot oferi acest tip de acoperire și ca poliță dedicată. Proprietarii de case care locuiesc în zone cu risc crescut de cutremur vor dori să ia în considerare cu tărie această acoperire suplimentară pentru a-i ajuta să-i protejeze în cazul în care un cutremur provoacă daune casei lor.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă daunele termitelor?

Polițele de asigurare pentru proprietarii de case de obicei nu acoperă daunele termitelor, deoarece furnizorii consideră acest tip de daune materiale mai degrabă prevenibile decât accidentale sau accidentale. Acestea fiind spuse, pot exista cazuri în care asigurarea pentru proprietari acoperă daunele termitelor – de exemplu, dacă un pericol acoperit provoacă direct o infestare. Proprietarii pot cere agentului lor de asigurări să determine exact ce va fi acoperit și cât de mult.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă instalațiile sanitare?

Asigurarea pentru proprietari acoperă problemele de instalații sanitare în anumite circumstanțe, cum ar fi ruperea țevilor, dar nu și altele. Problemele care decurg din întreținerea defectuoasă, pompele de bazin defectuoase, valuri de furtună sau inundații, printre alte probleme, nu sunt de obicei acoperite de o poliță standard de asigurare a proprietarilor de case. Proprietarii de case își pot extinde acoperirea pentru a asigura probleme suplimentare legate de instalații sanitare prin achiziționarea de avize suplimentare sau prin adăugarea unei asigurări împotriva inundațiilor.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă repararea sau înlocuirea acoperișului?

Asigurarea pentru proprietari acoperă daunele acoperișului pentru anumite pericole, de exemplu, un copac care se prăbușește în timpul unei furtuni și creează o gaură în acoperiș. Problemele care pot fi prevenite – cum ar fi daunele proprietății cauzate de infestările dăunătorilor – și problemele care decurg din uzură sau întreținere necorespunzătoare nu sunt de obicei acoperite de politicile proprietarilor de case.

Î. Asigurarea pentru proprietari acoperă furtul?

Deși există avertismente de luat în considerare, asigurarea pentru proprietari acoperă furtul în multe cazuri. Este demn de remarcat faptul că unele polițe pot rambursa asigurații pentru valoarea amortizată a bunurilor lor, mai degrabă decât costul real de înlocuire a acestor bunuri. Limitele poliței vor determina, de asemenea, câți bani pot primi deținătorii de poliță dintr-o cerere legată de furt, iar anumite articole de mare valoare, cum ar fi bijuteriile, pot avea limite secundare care influențează plățile.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota !

Media / 5. Voturi:

Niciun vot inca, fii prima persoana care voteaza !

Oferte România - cele mai bune promoții și reduceri. Economisește acum pentru amenajări si construcții case!

Vezi Ofertele